Към съдържанието

  •  

Milenski

Регистрация: 28 юни 2010
Офлайн Последно: 24 ное 2021 - 08:56:10
-----

Моите мнения

В тема:200Е,89г - Проблем с оборотите

03 септември 2010 - 07:38

Защо да не влияе при работата на газ? Все пак тази клапа регулира въздушния поток - при работа на газ от там постъпва и горивото.

В тема:За какво е ключето, монтирано при механизъма за подаване на газ?

03 септември 2010 - 07:35

Глухия ход някоя поразяваща ръка го е обрала явно и ключето не играе... Чудя се дали да го върна..

В тема:200Е,89г - Проблем с оборотите

28 август 2010 - 13:24

Препоръчвам ти да си почистиш клапата за въздуха (мисля че се нарича дебитомер на въздуха). Тя се намира под въздушния филтър. Като я чукнеш с пръст трябва да потъва и да се връща сама. Не трябва да е омаслена. Има и един стърчащ нагоре механизъм за регулация на положението на клапта при ниски обороти - върти се със шестограм или еврейска звезда - незнам кой номер. Всъщност този отвор може да се достъпи и без да сваляш филтъра - има дупка на самия капак на филтъра. Трябва да натиснеш надолу и тогава можеш да регулиращ чрез въртене.
Поздрави.

В тема:Бензинова помпа?!

28 август 2010 - 13:21

200E, но има и някакви компютри по нея. Като махна въздушния филтър има някакъв разпределител на гориво, от който излизат тръбички отиват към цилиндрите. След това има дебитомер на въздуха - една кръгла плоска клапа захванта на подвижно рамо. Оказа се че проблема е във въпросната клапа -
беше много омазана и нещо не беше в ред. Има един болт за регулиране на въпросната клапа и след като си поиграх с него успях да наглася ниските обороти и колата сега е ок. Интересното е че проблема се прояви след като карах известно време само на газ.. Можеби от гаста се получават налепи по клапата и от там се явява проблема или аз нещо си въобразявам..
Както и да е. Помпата явно е ок, но все пак я смених - сложих една словенска (сигурен съм че е Китайска впрочем..), която за сега работи.. Бошовата помпа остава в багажника, за да я подменя при евентуален проблем с новата китайска помпа..