Към съдържанието

  •  

HuKouCu

Регистрация: 27 май 2009
Офлайн Последно: 03 сеп 2021 - 11:19:25
-----

Моите теми

Съвети при избор на бензинов w205

07 юни 2019 - 16:35

Здравейте,

 

от известно време се опитвам да намеря адекватна информация отностно бензиновите двигатели при w205. Изобщо към какво да се насоча и от какво да бягам.... В случая съм се чудя между 2 литровите двигатели:

M 274 DE 20 AL - по-стар и по-класически като изработка и уж издражлив според ревютата, които четох....

M 264 DE 20 AL - до колкото разбрах всичко тук е "набутано" вътре в двигателя, не съм сигурен дали е така, това намерих като информация. Според мен не е ок, да внедрят всичко вътре, макар и да има много подобрения като по-ниска темп заради по-добро охлаждане и т.н. Можеби съм старомоден не знам.....

 

Общо взето екстрите знам какви искам да са, но ме притеснява, чисто механичната, електро и електро-механична част.  Колата ще бъде доста нова, можеби за това и не намирам информация... това което открих е от wikipedia, иначе искам истински 2 литров двигател но пък 3 литра ми е много за да скачам на c400. 

 

7 или 9 г троник, това, което чета е че и двете кутии са добри, но и тук съм отворен за дискусия/съвети и коментари.

 

П.п. Всякакви съвети отностно този автомобил, ще са ми много полезни.

 

Ако съм пропуснал нещо се извинявам и ще го допълня.

 

 

Поздрави,

н.


Съвети за w212 бензин

16 януари 2019 - 11:38

Здравейте,

 

в момента имам Ауди а3 дизел и Субару импреза , знам какви са плюсовете и минусите на дизела и 4х4, въпреки, че освен замърсяването минус за дизела не виждам, а пък за 4х4 винаги 4 еднакви гуми, плюсовете са ясни. Време е да разкарам дизеловата кола заради всичките забрани и еко норми в Германия ( забравих да кажа, живея в Германия от почти година ), а субаруто ми е малко, та и то ще си ходи... искам нещо, което да е комфортно за пътуване, а пък комбито ми е доста... катафалка! :) Също така, не съм карал кола само задно през зимата, а тази година зимата тук е по-сериозна и от в България! 

 

Харесал съм w212 facelift и моля да ми помогнете с мнения, тъй като последните години не съм чел нищо освен тунинг информация.

 

До сега съм карал всичките си коли 25 000 - 35 000 годишно, обикновено колите са на 100-150 000 ( уж реални ), а колата се надявам да я карам поне 4-5 години ( в Германия ).

 

Карам snowboard и пътувам на всякъде по всяко време на годината, също дърпам и ремарке ( малка каравана с мотор, части и инструменти ) не повече от 1500кг. но само лятото и не повече от 5-10пъти :) 

 

Повече от важно е да се спра на надеждна и комфорна кола, причините ги изброих, но най-вече пътуване на дълги разтояния предимно в чужбина ( Германия ). 

 

Спдял съм се на w212 седан E300 или Е350 4 MATIC.

 

Aко ми трябва повече място, ще сложа куфар на покрива, избрах 4 матик защото не знам дали задното, ще е достатъчно надеждно през зимата ( не ми пречи да слагам вериги, но до сега не съм карал с вериги, и не знам дали са достатъчни, но пък гледам закъсващи коли постоянно в преспите, а филма с лопатата съм го играл и не е готин :)  ), а бензина е ясен защо е избран.

 

Eкстрите, без да съм наясно за всички възможни неща:

 

автоматик, четох, че колата е добре да бъде след 2014 година за да бъде с 7G +.

ISL не съм голям фен на нощното каране и предпочитам максимален комфорт, когато карам през ноща.

4Matic, освен за снега искам максимална стабилност в завой.

Дистроник или нещо подобно, ще бъде доста комфортно при каране в задръстване по магистрала.

 

Сума ~20 000

 

Молбата/Въпроса ми е свързан с двигатели, скоростни кутии, електроники, окачване, 4matic. Няма вечни коли, но не ми се иска да изпадам във вечни ремонти, ще ми бъде много полезно ако ми дадете жокери, за възможни ремонти, кое трябва да избягвам и съвет къде да прегледам колата? Четох из темите, че препоръчвате да се вземе кола от представител на МБ с гаранция 1 година, достатъчно достоверна ли е информацията която предоставят те, или допълнително трябва да ходя в ТЮФ/Декра?

 

Най-вероятно изпускам нещо в романа си, но за сега е това.

 

 

Поздрави и благодаря за отделеното време!