Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Проблем скорости / раздатка w163 320Моля за помощ


  • Please log in to reply
1 отговор на тази тема

#1 ML320.W163

ML320.W163

    Прохождащ

  • Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Град:Plovdiv
  • Автомобил:
    Ml 320 W163

Публикувано 12 септември 2019 - 20:01

Привет, колеги!

Моля за помощ отностно много странна ситуация, проблема накратко:

Колата е мл 163- 3.2 бензин с газ 99г.

Преди да я купя я покарах, нямаше никакви проблеми. На следващия ден кутията започна да влиза в авариен режим. Препоръчаха ми майстор и сервиз, закарах я- казаха ми моторче на раздатка и клапанно тяло/клапан(не съм сигурен). Беше направена и машинна смяна на маслото, филтър и букса (13pin connector), както и мотор на раздатката. Обадиха се, че е готова, взех я и на излизане от сервиза пак влезна в авариен режим.
Закачиха я на диагностика, майстора каза да я покарам и като влезне пак, отново да отида, за да я прочете.
Влезна няколко пъти, уви през почивните дни. След гасене и палене се оправяше. Накрая и това спря да дава резултат и блокира на втора, или трета скорост. Захарах я, прочетоха я, разбрахме се да я закарам, за да я правят пак. Казаха ми срещуположни лагери, в последствие се оказа и, че семеринга към раздатката тече малко и маслото на раздатката е черно. Държа да отбележа, че бързи и бавни не включваше дори след смяна на раздатката. Също преди да влезне последно в сервиза, където все още е сменяше скорости, но с голямо ритане между смените, при намаляне и спиране, чак когато спре на място, тогава връща няколко скорости( по леките удари се разбираше)
В просължение се оказа, че са сменили лагерите, маслото на раздатката и лагер от кутията към раздатката, който бил напълно изяден(работиля е само на предно). След като качват кутията за проба колата става още по-зле, появява се шум от раздатката, не иьлиза от авариен режим и не вдига повече от 60. Предлагат ми смяна на раздатка, което би довело до отатраняването на казуса с авариен режим, но не гарантират, че е от това, кутията е тествана- платката също, не било от нея, всичко там било изрядно.

Молбата ми е за мнения, дали да взема раздатка, дали да купя кутия и раздатка, или да махам колата, въпреки че много ми се иска да я оставя, защото жена ми си я харесва.

Поздрави,
  • 0

#2 ML320.W163

ML320.W163

    Прохождащ

  • Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Град:Plovdiv
  • Автомобил:
    Ml 320 W163

Публикувано 12 септември 2019 - 21:35

Извинявам се за правописните грешки, но пишех от телефона. Държа да отбележа, че горе съм споменал как не включва бързи и бавни дори и след смяна на раздатката- имах предвид след смяна на моторчето на раздатката.

Също така и ще допълня проблемите по колата, които са констатирани до момента, ако евентуално те могат да хвърлят отражение по някакъв начин:

1. Ходова част- два шарнира и тампони на стабилизираща щанга, 1 изпуснал амортисьор- заден
2. Sam, или cam модул( не знам кое точно), но излизала грешка, че няма връзка от въпросния(отпред) към кутията
3. Cylinder missifre 4&6 само на газ-казаха, че най-вероятно е настройка, на бензин не се появява.
4. Преди да изчистят грешките първия път видях, че пишеше и нещо за abs/esp, сега мисля, че ги няма (сменяни са дискове, накладки)
5. Check engine и другите лампи са грижливо изкормени, така че не знам кое свети и кое не- разбира се ще го коригират, веднага щом приключа със скоростите.
6. Дросел - започна трудно да пали, казаха че трябва да се почисти, или смени.
Диагностиката е star .
  • 0




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни