Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Ретрофит на дигитален климатроник на ЦЛК В209/Ц В203 / Luxury climate control retrofit CLK W209/ C W203

CLK W209 W203 Climate control климатроник

  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 miti0660

miti0660

    Прохождащ

  • Нови потребители
  • 7 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Шумен
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz CLK W209

Публикувано 20 юли 2019 - 15:08

Здравейте!

 

Реших да споделя с Вас как става ретрофита на дигиталния климатроник на ЦЛК и Ц класа и някои особености.

Първа стъпка - сдобийте се с климатроника - за моя дадох 100 лева от ЦЛК за части. Не се намират трудно, но избягвайте тези с изтрити копчета и надрани екрани, особено когато им търсят 150 лева.

Втора стъпка - отваряте таблото - https://www.youtube....h?v=dfv43RRSBJE

Климатроника се държи на щипки за панела, които са пластмасови. Може да сте много силни, но не използвайте всичката си сила точно в този момент, че после става лошо - внимателно изкарайте стария климатроник и разкачете 2те букси отзад. Няма как да ги объркате, закачите наобратно или нещо подобно. Оставете стария на страна и както сте го изкарали - така щракнете в щипките новия. Закачете буксите и сте готови (най-вероятно).

Един съвет - избягвайте да разкачате големия панел отгоре, понеже може да изпише SRS грешка, която после ще трябва да изтриете.

Ако сте направили всичко и климатроника не се включва - нямате късмет - има малък шанс вашата кола да е несъвместима с климатроника, който сте закупили, но това няма да повреди колата Ви и всичко, което трябва да направите е да продадете този климатроник и да купите друг дигитален. Но пак казвам - шансът е малък и не трябва да ви плаши. Другото е - ползата от този климатроник е чисто козметична, няма да получите нищо ново, освен освежен вид на интериора. Дигиталният климатроник, както сте видели, има две зони за контрол от къде да духа - не работи, само една зона е и се контролира от страната на шофьора, причината е, че заводско оборудваните коли с този климатроник имат някои неща в повече, като в случая-повече клапи. Но не губите нищо от функционалността, която сте имали със стария. Ако с новия климатроник не духа от някое място-запалете колата, пуснете го на макс, отворете всички въздухоотводи и задръжте за няколко секунди копчетата за размразяване на предното стъкло и копчето за циркулация на въздуха натиснати заедно. След няколко секунди двете ламппички на копчетата ще започнат да мигат и колата ще рестартира позицията на клапите и ще почне да върти въздуха от различните места, това също помага ако имате залепнала клапа да я отлепи. Оставете колата така за няколко минути и всичко е готово. Надявам се да съм помогнал на някого и ако има нещо може да пишете :)

Прикачени файлове


  • 4





Also tagged with one or more of these keywords: CLK, W209, W203, Climate control, климатроник

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни