Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Новата S-класа е у нас


  • Please log in to reply
1 отговор на тази тема

#1 hammer^BaTe

hammer^BaTe

    Член на УС на МБКБ

  • Управителен съвет
  • 5564 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 септември 2017 - 19:47

Новата S-класа е у нас

 

 

17C521_003.jpgНовият S-Class на Mercedes-Benz вече е у нас и е наличен при дилърите на новото представителство на марката „Силвър стар“.

Собствениците на обновената S-класа ще имат автомобил с 6500 нови компонента, което показва, че макар външно S-класата да не е претърпяла много промени, технологично е усъвършенствана сериозно. Сред основните акценти са изцяло обновенатa гама високо ефективни двигатели с редица нови технологии за електрификация на задвижването. Обогатен е наборът от технологични решения, които производителят обединява в концепцията Intelligent Drive. 2018-mercedes-benz-s550-3.jpgСъвременни асистиращи системи улесняват шофьора и променят настройките на автомобила според избрания маршрут, използвайки по интелигентен начин данни от пътната карта. Активен асистент за дистанция DISTRONIC и Активен кормилен асистент сега осигуряват в още по-голяма степен комфортно улеснение за водача за спазване на безопасна дистанция и управление в завои. Скоростта се регулира автоматично преди завои, кръстовища или кръгови движения. Така новата S-класа прави още една сериозна стъпка напред в посока към автономното шофиране. Комфортът и преживяването в автомобила са издигнати в култ, като това е първият автомобил в света, който предлага различни „уелнес“ програми, за да се грижи за настроението и физическата кондиция на пътниците. 2018-mercedes-maybach-s-class-7.jpgПовече подробности за колата виж ТУК.

Всеки собственик на премиум лимузината получава като подарък от „Силвър стар“ личен лайф стайл асистент, който се грижи за организацията на свободното му време в България и по света, като част от част от членството му във VIP клуб Concierge. 2018-mercedes-maybach-s-class-5.jpg

Флагманът на Mercedes-Benz беше най-продаваната луксозна лимузина в света през 2016 година. От пускането на модела в продажба през 2013 година, компанията е продала над 300,000 лимузини. Днес S-класата се предлага в шест вариации на купето.

 

Нова система ще прави уелнес атмосфера в салона

 

2018-mercedes-benz-s550-6.jpgMercedes-Benz най-после разкри напълно обновеният S-Class за 2018 г. (тест на версията преди фейслифта виж ТУК). Премиерата му ще се състои на автомобилното изложение в Шанхай, което започва утре – 19 април.

Както вече беше обявено акцентите ще са върху новите системи, осигуряващи полуавтономно задвижване и повишената ефективност на двигателната гама.

От публикуваните официални снимки без камуфлаж се забелязва нов дизайн на предните и задни брони, както и на светлините. Отличителната по-мощна предна решетка за V12 моделите вече е налична и за 6 и 8-цилиндровите версии, а при Maybach версиите ще има и лого на свръхлуксозното звено. Отличителни са и новите Multibeam LED светлини с Ultra Range дълги фарове. Те работят съвместно със системата за сканиране на пътя, предивждайки неравностите, завоите и всички предстоящи изменения на платното, за да настроят по най-оптималния начин светлинния сноп. 2018-mercedes-maybach-s-class-5.jpg

Под капака ни очакват нови редови 6-цилиндрови двигатели, задвижвани на дизел и бензин, както и нов 4-литров V8 битурбо бензинов мотор с 469 к.с. и 700 Нм за версията S 560, за който немците обещават да гори 8.5 л на 100 км. Същият двигател, но напомпан от AMG до безумните 612 к.с. и 900 Нм въртящ момент ще задвижва и версията AMG S 63. Той ще изстрелва лимузината до 100 км/ч за 3.4 сек. и заменя досегашния 5.5-литров агрегат. 2018-mercedes-amg-s63-sedan-4.jpg

Най-мощен в историята си е и 6-цилиндровия редови дизел във варианти от 286 к.с. и 600 Нм или 340 к.с. и 700 Нм. Той ще впечатлява с ниската си консумация на гориво – съответно 5.5 или 5.6 л на 100 км.

В изтеклите наскоро интериорни снимки вече се видя, че воланът е нов и е с три лъча, вместо досегашните два. Има и нови декоративни дървени лайсни, подчертавани от 64 интериорни цвята, а двата 12.3 иначови екрана на таблото и мултимедията, вече са под общо стъклено покривало. Най-съществената промяна отвътре обаче е първата в света серийна система за тонизиране Energizing Comfort. Тя се поръчва като опция и свързва различни системи за комфорт в автомобила да работят заедно. Например, масажите на седалките, интериорното осветление, ароматите в салона и конторла на климатика. Така всеки пасажер може да си създаде своя „уелнес“ атмосфера, избирайки една от 6-те програми според настроението си, а това подобрява техния физически комфорт и производителността на водача на пътя.

Модернизираният S-Class ще разполага с автопилот, отговарящ на третото ниво на автономност. С негова помощ лимузината ще може да се движи по курса си, без да напуска лентата, включително и да завива, да променя скоростта си в зависимост от знаците на пътя и да спира. Също както E-Class колата може да изпреварва сама, като за целта шофьорът трябва само да активира мигач. След като се убеди в безопасността на маневрата, електронната система ще престрои автомобила, увеличавайки скоростта. Системата работи при скорост между 80 и 180 км/ч. С помощта на навигацията, автопилотът ще може по-рано да намалява скоростта пред пунктовете за плащане на пътни такси, кръстовища и кръгови. При преминаването през тях обаче шофьорът ще трябва да поеме управлението. 2018-mercedes-benz-s550-1.jpg

Фейслифтът на S-Class ще получи и система за обмяна на данни с други автомобили и с пътната инфраструктура, наречена Car-to-X. Тя ще подпомага водача, предупреждавайки го например при приближаване към светофар с червена светлина или за движещо се отзад превозно средство в случай, че той иска да направи маневра и др.


  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#2 gangstera833

gangstera833

    Прохождащ

  • Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W140 S350
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2018 - 12:24

Брутална!!


  • 0

806677.jpg

W140 THE BEST OR NOTHING





0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни