Към съдържанието

  •  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Нов пилотMercedes AMG Petronas F1 Team

forumula 1 sport mb sport

  • Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 dimitrovivdi

dimitrovivdi

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 231 Мнения:
  • Пол:не е посочено
  • Град:Морето
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 декември 2016 - 08:16

В Мерцедес водят преговори с Карлос Сайнц

11.12.2016tmp_carlos_6.jpg

Екипът на Мерцедес води преговори с Карлос Сайнц, който да замени Нико Розберг в тима за 2017 г. Информацията е на испанското издание AS. Сайнц изкара 2 поредни години в Торо Росо и има договор и за 2017 г. За основни кандидати за мястото на Нико се смятат Паскал Верлайн, който е протеже на Мерцедес, Валтери Ботас от Уилямс и Фернандо Алонсо от Макларън.

Според AS обаче Сайнц също има сериозни шансове. В информацията се казва, че той е харесван от Мерцедес и особено от председателя на борда на директорите на тима за F1 Ники Лауда.

Смята се, че има два проблема за преминаването на Карлос в Мерцедес. Първият е фактът, че той е част от програмата за млади пилоти на Ред Бул и Дитрих Матешиц няма да иска да се раздели лесно с пилот, в който са вложени много средства.

Вторият е, че Карлос има договор за 2017 г. с Торо Росо чрез Ред Бул и именно това го спря да премине в Рено, откъдето беше желан, по-рано през годината.


  • 1
OMFG

#2 dimitrovivdi

dimitrovivdi

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 231 Мнения:
  • Пол:не е посочено
  • Град:Морето
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 декември 2016 - 08:21

Мерцедес трябва да плати 30 млн. евро, за да вземе Алонсо

08.12.2016tmp_alonso_35.jpg

Мерцедес трябва да плати 30 милиона евро, за да вземе Фернандо Алонсо в тима за 2017 г. на мястото на оттеглилия се от спорта Нико Розберг. Според испанското издание AS двукратният шампион има клауза в договора си с Макларън, според която за да напусне, трябва да бъде платена въпросната сума като обезщетение. Алонсо има договор с екипа от Уокинг до края на 2017 г.

Друго испанско издание thebestf1 твърди, че в Мерцедес обмисляли сериозно възможността да развалят договора на Фернандо, като пред екипа имало две възможности. Едната била да плати въпросните пари на Макларън, а другата да постигне споразумение с тима да освободи Алонсо. В момента пилотът бил в дома си в Дубай, където тренирал заедно с приятелите си.

В информацията се казва още, че ситуацията за Мерцедес била много сложна, тъй като в тима искали да имат възможно най-добрата двойка пилоти, но в същото време да не се налага да влизат в съдебен процес за освобождаването на даден пилот от действащия му договор.

Главният конструктор на Мерцедес Алодо Коста пък разкри интересна подробност около напускането на Розберг. По думите му Нико е бил с него само ден преди да обяви отказването си в базата на тима, където му е бил показан волана за следващата година. „Обикновено той е много взискателен, но в онзи момент просто каза: добре, добре, и си тръгна, разказа Коста. - Помислихме си, че той още е под влиянието на алкохол.”


Мерцедес публикува обява, че търси пилот за F1

08.12.2016tmp_61_55.jpgtmp_60_57.jpg

Екипът на Мерцедес прояви чувство за хумор, публикувайки обява, че търси пилот за сезон 2017 г. във Формула 1.

Съобщението не е истинско обявление за търсене на кадри – липсват обратен адрес за връзка, както и краен срок за подаване на молби за позицията, но бе прието като закачка малко преди коледните и новогодишни празници. То бе публикувано в британското списание Аутоспорт, чийто страници за обяви често са използвани от търсещите нови попълнения отборите от Формула 1. Досега обаче не се бе появявало съобщение за пилотска позиция.

В обявата се казва, че в тима се е открило вакантно място за автомобилен състезател и продължава: „Като част от пътуващия екип, ще отговаряте за оперирането на F1 автомобил по време на събития на писта, включително демонстрации, тестове и Гран при надпревари. В идеалния случай ще имате доказани на пистата качества, включващи управление, спиране и в частност ускорение. Притежаването на суперлиценз от ФИА е предимство.”

В предимствата на позицията са посочени „щедър бонус, осигуряване за цял живот, частни медицински услуги, служебен автомобил по лизингова схема на Мерцедес, фитнес зала на работното място и прилежащ ресторант.”

Междувременно спекулациите кой ще заеме внезапно освободеното от световния шампион за 2016 г. Нико Розберг място продължават. Според някои източници вариантът Валтери Ботас да отиде в Бракли е сложен, тъй като в Уилямс вече има твърде много контракти, изискващи присъствието на финландския пилот. При това положение Паскал Верлайн отново е смятан за фаворит. Преди няколко дни преговорите на немския пилот със Заубер бяха временно спрени.

„Разговорите със Заубер са в напреднала фаза”, заяви спортният директор на Мерцедес Тото Волф пред агенция ДПА. „През последните седмици проведох няколко дискусии с тях. Вследствие на новата ситуация обаче, преговорите в момента са спрени.”

Австриецът допълни, че е наясно с качествата и потенциала на Верлайн: „Той има големи цели, също като нас. Затова е част от развойната ни програма.”


  • 1
OMFG

#3 dimitrovivdi

dimitrovivdi

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 231 Мнения:
  • Пол:не е посочено
  • Град:Морето
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 декември 2016 - 08:24

Шансовете на Алонсо да премине в Мерцедес са 50%, смята Де ла Роса

06.12.2016 tmp_2015_mexico_fernando-lewis.jpg

Бившият пилот във Формула 1 Педро де ла Роса смята, че шансовете на неговият сънародник и бивш съотборник от Макларън Фернандо Алонсо да премине в Мерцедес са 50%. След шокиращото оттегляне на Нико Розберг от спорта, екипът от Бракли търси нов пилот, който да е съотборник на Люис Хамилтън. Един от спряганите кандидати е именно Алонсо, който преди е казвал, че има желание да кара за Мерцедес и ако получи най-добрата кола, ще победи всички.

„След като Нико обяви, че напуска, първоначално всички се чудехме дали той не се шегува. Факт е, че напускането на му изненада абсолютно всички, особено Мерцедес, обясни Де ла Роса пред испанското издание El Larguero. – Според мен шансът на Фернандо да отиде в Мерцедес е 50%, което за съвременната Формула 1 не е никак малко.

Тото Волф вече каза, че има три възможности: тимът да вземе пилот с ясния статус на №2, да наеме някой млад такъв като Верлай или Окон, или да привлече топпилот, който да притиска Хамилтън. Ако питате мен, на тях им трябва водещ пилот. Това е най-добрият отбор в света и там трябва да карат най-добрите пилоти.”

На въпрос дали според него Хамилтън ще има глас при избора на неговия съотборник, Де ла Роса заяви: „Решението ще бъде взето от Мерцедес, а не от Хамилтън. Ясно е, че Люис няма да решава вместо тима.”

Според испанеца ако Алонсо бъде взет в Мерцедес, следващата година ще е страхотна за спорта, тъй като двамата ще водят страхотна битка: „Двамата са най-добрите пилоти и ако могат да се борят един срещу друг за титлата, няма какво по-хубаво от това да се случи на спорта. Ясно е, че отношенията им няма да са добри, но никой не очаква това.”

Във връзка със спекулациите за възможното преминаване на Алонсо в Мерцедес, новият изпълнителен директор на Макларън Зак Браун заяви, че в тима не са притеснени от възможното напускане на испанеца. „Имаме договор с Фернандо и той е много щастлив тук, заяви американецът пред Sky Sports. - Естествено той иска да печели състезания, както и ние като отбор. Аз не съм притеснен от такъв сценарий (Алонсо да напусне).”


  • 1
OMFG

#4 dimitrovivdi

dimitrovivdi

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 231 Мнения:
  • Пол:не е посочено
  • Град:Морето
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 декември 2016 - 08:25

Верлайн се чувства готов да замести Розберг

05.12.2016tmp_2016_gb_wehrlein.jpg

Паскал Велрйан заяви, че се чувства готов да замести Нико Розберг в екипа на Мерцедес за 2017 г. Германецът кара за Мейнър през изминалия сезон, като е протеже на немския концерн и тестпилот на Сребърните стрели. Верлайн бе избран за дебютант на годината в F1 в класацията на Аутоспорт, като донесе единствената точка за Мейнър за сезона в Австрия.

След отказването на Розберг от спорта започнаха предположения кой може да го замести в Мерцедес и да бъде съотборник на Люис Хамилтън, като с оглед на това, че всички водещи пилоти имат договори за 2017 г., за фаворит за мястото се счита именно 22-годишният Верлайн, за който изминалия сезон бе първи в кариерата.

„Един сезон в F1 не е много, но аз се чувствам готов и достатъчно уверен за тази работа (в Мерцедес), каза Верлайн. - Сега решението зависи от шефовете. Телефонът на Тото (Волф) трябва да е прегрял от петък. Много пилоти са му се обадили, но аз разбирам този процес и искам най-добрата възможност за мен. Направих повечето дни от тестовете на гумите за 2017 г. и е много важно да имаш този опит.”

Самият Розберг спечели наградата на Аутоспорт за международен пилот на годината, докато Хамилтън бе избран за най-добрият британски състезател на сезона. Техническият директор на Мерцедес Пади Лоу пък получи приза - John Bolster за техническо превъзходство заради доминацията на Мерцедес през сезона по отношение на колата.


  • 1
OMFG

#5 dimitrovivdi

dimitrovivdi

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 231 Мнения:
  • Пол:не е посочено
  • Град:Морето
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2016 - 10:27

Лауда: Може да обявим заместника на Розберг в края на януари

20.12.2016 tmp_50_31.jpg

Председателят на борда на директорите на Мерцедес за F1 Ники Лауда заяви, че решението за това кой ще замести Нико Розберг в тима може да бъде взето чак в края на януари 2017 г. Причината за това е, че екипът води трудни преговори с набелязаните пилоти. Преди 5 дни Сребърните стрели обявиха, че името на заместника на Розберг няма да бъде обявено преди 3 януари 2017 г. Сега изглежда, че заради сложните дискусии това ще се забави още повече.

„Надявахме се на по-бързо решение, но преговорите се оказаха трудни, заяви Лауда пред австрийската Servus TV. – Има два сценария. Единият е да вземем млад пилот като Верлайн, който може да бъде като Верстапен или да не бъде. Другият е да вземем опитен състезател. Още мислим върху това. Може чак в края на януари да знаем по кой от двата пътя ще поемем.”

В студиото с Лауда бе неговият сънародник и приятел Хелмут Марко. Главният съветник в екипа на Ред Бул се заяде с Ники, че в Мерцедес явно нямат доверие на програмата си за млади пилоти, тъй като по негова информация Верлайн няма да е пилот на Сребърните стрели догодина. А той е именно протеже на Мерцедес. На което Лауда отговори: „Трябва да поправя казаното. Програмата ни за млади пилоти е за това те да трупат опит. Можем да дискутираме дали Верлайн е готов (за Мерцедес) или не. Но искам да ти напомня, че Мак Верстапен бе твърдо в Торо Росо, докато руснакът (Дани Квят) вече не караше както трябва. Чак тогава преместихте Верстапен в Ред Бул.”

Марко отвърна: „Добре, Верлайн е много млад, но без риск, не е интересно. Вземате Ботас, но трябва да дадете на Уилямс двуцифрена отстъпка (в милиони) по сделката за доставка на двигатели (смята се, че са 10 милиона евро). Също трябва да купите място на Верлайн в отбор, който използва задвижваща система от друг производител (има предвид Заубер с моторите на Ферари). А имате бюджет от 22 млн. евро, които Розберг щеше да ви струва.”

Лауда също така разкри, че ако Ботас отиде в Мерцедес, спортният шеф на немския тим Тото Волф ще трябва да изостави ролята си на мениджър на пилота. Това е било записано в договора на Волф още при присъединяването му към тима. Освен Волф, мениджъри на Ботас са още Мика Хакинен и Дидие Котон.


  • 1
OMFG

#6 dimitrovivdi

dimitrovivdi

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 231 Мнения:
  • Пол:не е посочено
  • Град:Морето
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2016 - 09:56

Ситуацията с Ботас е деликатна, призна Тото Волф

26.12.2016 |  снимка Мерцедес | tmp_33_88.jpg

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф призна, че ситуацията с привличането на Валтери Ботас от Уилямс е деликатна и трябва да се действа внимателно. В последните дни преди Коледа се появиха информации, че Фелипе Маса е приел да остане в екипа на Франк Уилямс още един сезон срещу 5 милиона паунда, което ще позволи на тима да пусна Ботас в Мерцедес, където Валтери е силно желан за заместник на отказалия се от спорта Нико Розберг. Волф обаче твърди, че за момента няма гаранция, че финландецът ще кара за Сребърните стрели през 2017 г.

„Още не сме взели решение, защото то не касае само пилота и нашия тим, коментира Волф пред Gazzetta dello Sport. – Трябва да уважаваме другите тимове. Валтери е опция, но в същото време знаем колко важен е той за Уилямс. Ситуацията е деликатна, трябва да действаме внимателно. Няма да прибързваме.“

Волф обясни още, че ако Ботас дойде в Мерцедес, то той ще се оттегли от поста на негов мениджър. Мениджъри на Валтери са още Дидие Котон и Мика Хакинен.

„Не съм идиот. Когато се присъединих към Даймлер преди 4 години, подписах договор, според който нямам право да съм мениджър или да имам търговски интерес към пилот на Мерцедес, каза още австриецът. - Това не е проблем, не очаквам и да се появи такъв. Който говори за конфликт на интереси, той не разбира Формула 1.”


  • 0
OMFG

#7 dimitrovivdi

dimitrovivdi

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 231 Мнения:
  • Пол:не е посочено
  • Град:Морето
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 декември 2016 - 10:01

Ботас бил на посещение в Мерцедес, взели му мерки за седалката

 

Валтери Ботас е бил на посещение в базата на тима на Мерцедес в Бракли, съобщава италианското подразделение на motorsport.com. Според информацията това се е случило в дните преди Коледа. Финландецът се е запознал с инженерите на тима и са му били взети мерки за направата на седалка и са били пробвани варианти за позицията му в кокпита.

Ако информацията е вярна, това означава, че именно Ботас, който досега караше за Уилямс, ще е заместникът на Нико Розберг в екипа на Сребърните стрели и той вече се е разбрал с тима по условията в договора си.

В замяна обявилият оттеглянето си от спорта Фелипе Маса ще остане още една година в екипа на Уилямс, където ще е съотборник на Ланс Строл. Според спекулациите той е получил оферта от тима да остане срещу 5 млн. паунда, която е приел.

Пак според Motorsport се очаква официалното обявяване на Ботас да е между 9 и 13 януари 2017 г., като от тима на Мерцедес вече заявиха, че това няма да се случи преди 3 януари.

tmp_2016_abu_dhabi_valteri.jpg


  • 0
OMFG





Also tagged with one or more of these keywords: forumula 1, sport, mb sport

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни