Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Как да се оправим с БулИнсОт 15 април има нови правила за плащане на щети...


  • Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#1 he_found_you

he_found_you

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 97 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Интереси:Много, предимно свързани с автомобили, IT, дигитална фотография и манипулация (фотошап)
  • Автомобил:
    W140 S500L 1996г.
    W124 200E-16 1994г.

Публикувано 18 април 2009 - 13:51

Така се получи че каското ми му трябваше втора вноска в четвъртък... Отивам като бял човек, снасям кинтите и задавам въпрос как ще ми изплатят няколко щети които имам по колата...
Мацката прибра кинтите и ми даде джиесема на някакъв пич който ще ми е "посредник" м-у БулИнс и застрахователното бюро...

Отивам, срещам се с човека и се оказва че от същия ден има нови правила - щети по каско НЕ СЕ изплащат под абсолютно никакъв претекст без бележка от полицията... Аз ест такава нямам щото от 6 месеца събирам демидж по колата за да ми пръснат броните, сменят прага, задното стъкло и други

При което пича огледа колата, каза че щетите са много (реално говорим за две брони, от които едната помеляна, 3 лайсни на броните, мигач, стоп, две широки лайсни, праг и задно стъкло) и трябва да ида да си изкарам протокол някакси

След много перипетии които ме мързи да ги обяснявам (4 поредни дни ходене по мъките) ще ви обясня как да се оправите:
(говоря за щети където нямате как да викнете КАТ):
1. В момента на установяване на щетата си сядате удобно в колата (естествено в моя случай това става 2 месеца след нея) и се обаждате на дежурната мобилна група на БулИнс (тя няма общо с брокера ви и не е приятелски настроена). Номера е 080016668. Трябва да имате под ръка копие или оригинал на полицата - ще ви питат за печатния номер отгоре. Диктувате го и чакате какво ще ви кажат. В общия случай, за паркинг щета не си правят труда да идват и ви дават служебен номер под който е записано обаждането. Запишете си го! След това ше ви кажат да се обадите в КАТ (нема страшно, акт няма да Ви пишат)

2. После се обаждате на телефоните на КАТ (на 112 ще ви ги кажат)
- На дежурния обяснявате къде сте спрели, къде са ви ударили и какви са щетите. Той ви дава служебен номер под който е записано обаждането. Запишете си го! Реално на паркинг щета КАТ не се отзовава. Така че може да кажете адрес където колата е спряна, просто за протокола (хубаво е колата да е паркирана наистина там и да е с лице към евентуалния (бившия) удар)

3. Тук почва ходенето по мъките... След като имате номер в КАТ си се качвате на хубавата количка дето сте й платили каско майка си и баща си и отивате в КАТ София. Там на 15то гише си подавате молба (свободен текст) че искате служебна бележка че сте се обаждали (тук ще ви трябва служебния номер от точка 2!)

4. Както ще ви инструктират още в точка 1. може да отидете на оглед за щетата. Сервиза е в Банкя, на майна си гъзина, някой ако знае точен адрес да го даде - аз с питане и четене на табели стигнах (джипиеса не ми беше от помощ). За самия оглед отивате вътре и зимате бланка, попълвате какво е потрошено (надрано) и го пускате на гишето. Ще ви трябват още: талон на автомобила, талон за преглед на автомобила, лична карта (става само от собственика на колата!), оригинала на полицата за каско, оригинала на маркировката (ако има) - там пише като е маркиарна какви щети е имало (ако е имало).... Още ще ви трябват кръвна картина, свидетелство за неосъждане, протокол от кметството... ъъъ улях се - последните три са бъзик

Реално в тоя момент ще ви искат и протокол от КАТ ако е паркинг щета или удар, или служебна бележка от районното ако е драскана колата (мдааааа и това....). Понеже на Вас ви се е случило ДНЕС или ВЧЕРА още не са излезли тия документи щото на КАТ им отнема 10 работни дни а на районното 7 за да ви издадат съответния документ

Приготвяте се психически за огледа, паркирате си колата на паркинга за огледи и чакате... От 10 минути до 1 час, сичко е възможно.

Идва Оглеждащата група (главно О щото са Главни) и се почва...
Играете го абсолютно ударени, казвате - аз колата съм я застраховал в едно състояние, неска й ебаха майката - така я намирам - почвайте да пишете нови чарколаци.... Особено хромирани и пластмасови елементи - директна смяна! Не се навивайте - ше ги лепим, ше ги изправяме... ше правим втори оглед (това им е най-голямото оръжие - в никакъв случай втори оглед - искате сичко на момента да се пише НОВО).
Боята лесно я изписват, така че за надрани коли това не е проблем.

Накрая ви казват сума на която е оценена ако ще я правят при тях (аз лично не рискувам, понеже иначе дават МНОГО МНОГО по-малко пари от реалната стойност) и кое точно ще сменят. Казват ви че имате 3 години да събирате точки (удари) и не сте длъжни веднага да влезете на сервиз (та така целата кола мое се пребоядиса с малко желание и умело шофиране :) )

5. В седемдневен срок или десетдневен си зимате въпросния документ от КАТ или от районното полицейско управление и го давате за да ви дадат дата за сервиза (и отивате на следващата точка)

6. Отивате пак къде ви правиха огледа и давате оригиналите на сички документи и протокола от КАТ и сте готови да ви дадат дата за СЕРВИЗО (тука сички букви са главни щото там сички са ГЛАВНИ)... Няма значение кой сервиз изберете - ако колата ви е готина и е по-рядка - ще тафят нещо от нея или ще подменят, особено ако отидете без препоръка от някой МНОГО ГЛАВЕН (тука и болд трябва). Най-малкото за да не са капо ще ви източат бензина (така че колата се кара на последна резерва при тях :) ). Виждал съм как от чисто нова W221 се точат 20 литра бензин абсолютно безогледно от майстор на преклонна възраст..... Се пак и те внучета имат...




С две думи:
- ако колата ви е надраскана на паркинга или пред блока - обаждане на мобилната група, отиване в местното районно за жалба, после оглед, след 7 РАБОТНИ дни (администрацията е Тежка, затова с главна буква) - отивате за СЕРВИЗО!
- ако колата ви е ударена или сте я ударили ВИЕ - намирате удачно место където да я спрете сеедно е прясно шибната, и звъните на мобилната група и после КАТ и после молба у КАТ, после оглед, после си зимате служебната бележка от КАТ след 10 работни дни и накрая СЕРВИЗО!




Моля някой който има корекции по термините които съм ползвал, адресите, телефоните или знае по-лесна процедура (по която да е МИНАЛ не просто да я знае - и то да е минал СЛЕД тоя четвъртък!!!!!!) - да каже, ще коригирам темата

конкретните термини дето ме съмняват
- служебна бележка от кат (още не съм я взел незнам дали тва животно се казва така)
- жалба за драскотина в районното (нея я диктувах на дежурната полицайка която я писа на компютър та незнам дали е ЖАЛБА или друг документ)
- служебна бележка от районното - тва изобщо незнам дали така се казва, имам още 5 работни дни да го взема :)
- телефона на кат за паркинг щета?



Цялата идея на темата е да бъдат ПРЕЕБАНИ БулИнс - щото ми се правят на гъзари... плащам бати кинтите за каско, а те ме прекарват през 10 кръга на АДА за да ми оправят колата...... Ситуацията е плачевна.... 3ма брокери са ходили по мъките , аз четвърти заварих в райнното (той правеше компания на свой клиент който му бяха надраскали баничарката - та по новите правила булинс няма да му платят докато не видят документ от ченгетата)
  • 0

#2 nikolai4eto

nikolai4eto

    Напреднал

  • Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 18 април 2009 - 16:07

Абе аз не знам,що не пуснем анкета или тема за некоректни застрахователни фирми на първо място във форума или тема за доволни колеги от такива застрахователи,които наистина изплащат щети. Модераторите ако искат да преместят темата.Всички караме бенцове и знаем колко са им скъпи частите.Поради тази причина повечето имаме пълно автокаско при един или друг застраховател,з-то без каско ако стане нещо/дано да не става/ потъваме доста пари.Аз лично съм към булстрад /трите коли/ и досега когато ми се е налагало са ми изплащали и то много добре и остава за черпене даже.О т други колеги знам,че ДЗИ и всички фими завършващи на ''ИНС'' както и АРМЕЕЦ не дават и стотинка или дават смешно малко пари за щетата.Примери имам доста даже някои от потърпевшите са колеги от клуба и форума,Та мисълта ми е пишете за доволни и не от застрахователни фирми за да може като си подновяваме каското да имаме едно на ум. :flagMB new:
  • 0

#3 Алфонсо

Алфонсо

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 април 2009 - 17:42

Ето аз как се оправих с БулИнс- преди близо три години от БулИнс се опитаха да ми платят 86лв за одрана боя на заден калник на 124 КУПЕ(калника е половината кола) след жесток скандал от моя страна достигнахме до консесус- щетата беше отстранена в техен сервиз. След изтичане на каското ми към Бул Инс, преминах в ЗК Армеец и от 2007 до сега съм много доволен и от отношението и от изплащането на щетите.
  • 0

#4 Алфонсо

Алфонсо

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 април 2009 - 17:50

.......както и АРМЕЕЦ не дават и стотинка или дават смешно малко пари за щетата.Примери имам доста даже някои от потърпевшите са колеги от клуба и форума,Та мисълта ми е пишете за доволни и не от застрахователни фирми за да може като си подновяваме каското да имаме едно на ум. :flagMB new:

Веднага ти давам два примера от последните два-три месеца- прибирам се от Боровец към София, от мпс пред мен хвръква камъче и ми спуква стъклото на фара. Отивам в Армеец, пиша че така чъм я намерил на паркиннга (стъклото беше на паяжина, не само шупла), след това отивам в магазина, купувам си чисто ново стъкло на ДЕПО за 30лв, след 10 дни отивам в армеец и ми плащат 78лв. Счупиха ми чистачката- от Армеец ми дадоха 62лв, а аз си я взех от морга за 30лв. Много недоволен останах :icon_coolgrin:
Значи ако ще има такава тема каквато предлагаш, пишете само хора които знаете, а не сте чули от някой си какво са му или не са му платили. И все пак моето мнение е че не трябва да пишем точни и конкретни суми и събития защото и застрахователите могат да четат тия форуми. Едва ли ще останат доволни и ще продължат да плащат по същия начин като прочетат че те ни плащат а ние се черпим с парите им.
  • 0

#5 Илия Горанов

Илия Горанов

    Член на УС на МБКБ

  • Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 април 2009 - 19:23

Аз съм в Армеец - досега имам една щета, одрах си вратата на едно стърчащо от земята арматурно желязо в тъмното. Без протоколи от КАТ и без нищо (дори застрахователната полица) отидох на паркинга за огледи. Огледаха колата, снимаха я и ми написаха протокол от огледа в рамките на 10 минути. Даже сами си провериха по регистрационния номер номера на застрахователната полица, само ми снимаха табелката с VIN номера. Не са ми искали и документите от маркировката. Направиха копие на лична карта, шофьорска книжка и талон за ГТП. Всичкото - фотокопията, попълването на протокола, снимането и огледа стана за 10 минути. Дадоха ми протокол с опис какво има да се прави и картонче с номер на щетата. Питах как става плащането - по фактура. Отидох в мой си, препоръчан от познати, сервиз, боядисаха ми вратата и лайсната с печене на боята - стана перфектно и за 1 ден, оставих я сутринта и я прибрах вечерта, който иска мога да му покажа колата и бас държа, че няма да познае коя от вратите е боядисвана. Написаха ми фактура, платих в брой, отидох в Армеец и дадох фактурата заедно с едно картонче с номер на щетата, минах през паркинга за огледи и ми сложеха печат, че щетата е отстранена. След седмица ми се обадиха на GSM и ми казаха, че с номера на щетата мога да си получа парите във всеки клон на ОББ. Отидох в най-близкото ОББ и си взех парите на каса.

Най-голямото чакане на опашка беше в ОББ. За съжаление не предлагат услугата, да им кажа IBAN и да ми преведат парите направо по сметката - само на каса в клон на ОББ.

Важна особеност, която е в сила вече две, а може и повече, години е, че след като ти покрият една щета, застрахователната сума се намалява с размера на щетата с някакъв процент. По тази схема, след като на брат ми му счупиха едната броня и той я ремонтира, като му счупиха и другата броня през същата година му я изплатиха само на 82%, защото има 18% намалена полица. Някаква такава хава. Та за да няма проблеми - затрахователите правят дозастраховане след като е отстранена щетата. Струва обикновено левчета, а решава някои главоболия. В моя случай ставаше дума за по-малко от 2% и реших да не дозастраховам, но когато се ремонтират щети за над 1000 лева - направо си е задължително!

P.S. в разговори с познати ме светнаха, че за липсата на проблеми със застрахователите има роля и това, че моето каско е за 25000 лева. Не било същото с коли на 20 години и каско за 3000 лева. Но това е по слухове, а горното си е информация от първа ръка. Беше някъде септември или октомври миналата година.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле


#6 mbenz

mbenz

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 18 април 2009 - 19:37

Илийка-квото е било есента миналата година вече го няма...! :nono: В кризата застрахователите търсят всякакви начини да не извадят лев-затова подкрепям идеята на колегата,който по-горе предложи да се пусне тема за застрахователните компании!Още повече,че някои са го закъсали сериозно,а тия,които все още не са скоро ще го закъсат...например скоро четох,че Евроинс(ако не греша)отказват каско за коли над 75000лв.?!?!?!?!?!?В краен случай може,но с писмено разрешение на изп.директор-а,де?
Предстои ми каско за жипката,ама май ще и направя такова само срещу кражба!
А,че размера има значение(стойността на колата)при изплащане на щети е безспорно!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

    Член на УС на МБКБ

  • Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 април 2009 - 20:09

Ами от части си прав за каското против кражби.
Защото ако те ударят някъде - който те е ударил трябва да има гражданска и ти пак ще си вземеш парите (освен ако не е по твоя вина). Но си е разправия.
Ако няма гражданска отговорност, има гаранционен фонд, пак ще си вземеш парите. Ама разправията е малко по-голяма.

Ама то примери - колкото искаш. Преди седмица на познат му удариха колата - тотална щета. А колата имаше колекционерска стойност, има произведени само 200 такива модификации от модела и повечето са в САЩ. Обаче е стар модел и е застрахована за 5000 лева. В общи линии духа супата.

Между другото, когато щетата не е по вина на шофьора, компанията, която изплаща каското си прибира парите от гражданската отговорност на виновния шофьор. Това важи във всички случаи. Дори и да не става дума за коли!

Един познат така се изпокара със съседа си. Имаше застраховка на апартамента. Съседът отгоре го наводнил. Човекът се обадил на застрахователите, те направили оглед и му казали да си извика ремонтна бригада, да направят оценка, да даде оценката за одобрение, и му платили по фактура. Всичко ОК. Обаче като свършили работата и платили, застрахователите завели дело и си искат сумата, която са платили по застраховката от съседа му. А нали се сещате, че ремонтът е протекъл "кономична" като по застраховка - каквото е можело е сменено, каквото не е можело да се смени е ремонтирано по "най-ниските" (в кавички) цени. И на тоя съсед му излязло през носа.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле


#8 mbenz

mbenz

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 18 април 2009 - 20:26

Ами от части си прав за каското против кражби.
Защото ако те ударят някъде - който те е ударил трябва да има гражданска и ти пак ще си вземеш парите (освен ако не е по твоя вина). Но си е разправия.
Ако няма гражданска отговорност, има гаранционен фонд, пак ще си вземеш парите. Ама разправията е малко по-голяма.

Ама то примери - колкото искаш. Преди седмица на познат му удариха колата - тотална щета. А колата имаше колекционерска стойност, има произведени само 200 такива модификации от модела и повечето са в САЩ. Обаче е стар модел и е застрахована за 5000 лева. В общи линии духа супата.

Между другото, когато щетата не е по вина на шофьора, компанията, която изплаща каското си прибира парите от гражданската отговорност на виновния шофьор. Това важи във всички случаи. Дори и да не става дума за коли!

Един познат така се изпокара със съседа си. Имаше застраховка на апартамента. Съседът отгоре го наводнил. Човекът се обадил на застрахователите, те направили оглед и му казали да си извика ремонтна бригада, да направят оценка, да даде оценката за одобрение, и му платили по фактура. Всичко ОК. Обаче като свършили работата и платили, застрахователите завели дело и си искат сумата, която са платили по застраховката от съседа му. А нали се сещате, че ремонтът е протекъл "кономична" като по застраховка - каквото е можело е сменено, каквото не е можело да се смени е ремонтирано по "най-ниските" (в кавички) цени. И на тоя съсед му излязло през носа.


Абе то тъй,ама нещата отивам натам,че за щета от 100-300лв. ще се наложи цял ден да си утрепаш,като вероятността накрая да духаш супата е много вероятен!На мен броните са ми поожулени из центъра на София от "шофьори(ки)",и ако от ЛевИнс ми искат полицейски протоколи няма да се разберем-паркирал съм сутринта,и като се прибирам вечер към18ч. гледам,че някой ме одраскал...и кво-да звъня на КАТ,да вися да чакам...???Ай,сиктир-предпочитам тия пари за каско да си ми останат,и сам да си се оправям!Ще видя кво ще каже застрахователя и ще пиша!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#9 mbenz

mbenz

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 18 април 2009 - 21:21

Каско ли?
какво е това и за какво се използва?


shits!!!!!!!!!!!!


Ами то май нещата отиват натам,че наистина и аз ще си задавам същия въпрос!А никога не съм бил без каско-дори при социализЪма,когато имаше само ДЗИ!
Но в тая криза апашите съвсем ще се разпашат,та поне от кражба да се спасим...!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#10 mradulov

mradulov

    Член на МБКБ

  • Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 19 април 2009 - 07:03

Каско ли?
какво е това и за какво се използва?
shits!!!!!!!!!!!!


На опелчето никога не съм правил каско, ама на тая ми кола не смея без каско, да не се събудя без нея някоя сутрин!
Иначе от армеец съм хем доволен, хем недоволен.
Бях купил на жената едно рено клио, да се учи на него, със застраховка в армеец. Та на реното редовно си плащаха щети много над застрахователната премия, която аз плащах. Дори са плащали откраднати детаили. Само веднъж се дърпаха с една открадната ключалка, та разглобих врата пред тях и вътре като видяха парчета от ключалката я платиха и то тройно.
Обаче като ми удариха опелчето, удрящия имаше гражданска в армеец, платиха ми по-малко от това което похарчих за ремонт, като имайте предвид че не съм надувал цени:
- Лепене и цялостно боядисване на предна и задна броня
- Изправяне на греда под предна броня
- Изчукване на ламарини под задна броня
- Пластмасови щипки, опори и лампа за задна брона
- Труд за демонтаж и монтаж
Платих 340 лв, а от армеец получих 260.

Искам да ви кажа, че когато ви плщат по фактура трябва да изисквате да получите сумата от фактурата по две причини:
1. От застраховката ви отчисляват не изплатената стойност, а фактурираната
2. Отчитат като разход пред данъчните не изплатената стойност, а фактурираната
По този начин са на двойна далвера.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#11 he_found_you

he_found_you

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 97 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Интереси:Много, предимно свързани с автомобили, IT, дигитална фотография и манипулация (фотошап)
  • Автомобил:
    W140 S500L 1996г.
    W124 200E-16 1994г.

Публикувано 19 април 2009 - 15:14

благодаря на всички отзовали се, но мислех че ще има повече клиенти на БулИнс... в момента доколкото знам повечето застрахователи плащат много трудно, но ако са по-добре от инс-аджийте ще им бягам от август... като се преместят 2-3хил коли, бързо-бързо ще си сменят политиката за огледите - коя беше фирмата която идваше на МЯСТО на удара ти правеше оглед (или на избрано от теб място ако е паркинг щета)?


Нека не превръщаме темата в коя застрахователна компания е по-добра, а просто да споделим опит как става от НОВА година насам (преди всички знаем как беше-сега е стегнацията).


БТВ офтопик но искам да попитам - колко струва пребоядисване на огледало? Снощи мацката ми ме извика по спешност да я водя на църква и излетях от гаража и леко жулнах огледалото (вратата на гаража отстои ТОЧНО на по 1см от двете огледала в ЗАТВОРЕНО положение (ужасно е тясно а аз минах с 10-15км/ч на задна ;) )
Не за друго но ако трябва да чакам ОЩЕ 7 дни за протоколи от КАТ за одраното огледало - просто ше си го пребоядисам за моя сметка ебал съм им майките (може да съм зле финансово но ако е 30-40лв и го правят добре...)
  • 0

#12 hammer^BaTe

hammer^BaTe

    Член на УС на МБКБ

  • Управителен съвет
  • 5564 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 април 2009 - 15:38

Викторе първо за огледалото... за да боядисат огледалото на нашата ЕС-ка взеха точно 10 лв...
2ро.. за застархователите - аз съм в Лев Инс... по принцип плащат много добре ... покрива се всички и даже остват едни 10-20тина лв да пиеш едно кафе. Обаче сега .. за последните 2 щети (изцяло счупено ляво огледали и стъкло на фар на 124ката ми дадоха 92 лв :dontknow: )
Мисля че е най добре в случая Жоро да каже как стоят нещата...

Казано честно се надявам това което си написал за всички протоколи , номерца и т.н... да е само в бул инс..
То да не се налага да се ползват услугите на застрахователите , че става тежко....
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#13 sky

sky

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 2135 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София;Казанлък
  • Автомобил:
    190E 2.3

Публикувано 19 април 2009 - 17:35

Аз имам застраховка(каско) в БУЛ ИНС и досега не съм имал проблеми,даже съм оставал доволен ;) .Не знам за новите правила и как ще е занапред ,но времето ще си покаже.Радвам се ,че отворихте тази тема ,за да може човек да се ориентира в бъдеще :)
  • 0
Публикувано изображение

#14 swindler

swindler

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Хисаря
  • Автомобил:
    Audi B3 '91

Публикувано 20 април 2009 - 22:04

прочетох само мнението на автора и то до полувината и стигнах до едно заключение
не си правете каско в булинс :)
ако сте коректни си направете в ДЗИ ( имам стаж там и знам как стоят нещата )
ако смятате да правите джаги и да опитате застрахователите да ви оправят стари щети направете го в Булстрад.

сигурен съм че не е тук мястото да обяснявам защо е така затова ако има заинтересувани нека ми пишат на ЛС и ще им дам един много добър пример защо каско в БУЛСТРАД е доста добра инвестиция ;)


а и само да кажа за един нов закон...

при ПТП където няма 2-ри участник не сте длъжни да викате КАТ или по точно КАТ не са длъжни да идват ... нещо такова беше но е хубаво щото можете да прескочите оная част в която ви искат протокол от КАТ . :) това е малко рисковано но може да се използва като вратичка за да избегнете някои неща ... и пак за повече информация пишете на ЛС за да ви светна как да си оправите колата :)

п.с. при мен подейства :)
  • 0

#15 KPAHK

KPAHK

    Член на МБКБ

  • Членове на клуба
  • 3766 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 април 2009 - 14:23

Аз съм в ДЗИ от 3 г. и нямам оплаквания - завеждам щета и като си платя цялото каско(щото плащам на вноски) отивам взимам си възлагателно писмо и право в техен сервиз и после си я взимам като от магазина :cool:

Последният път като ходих да оправят деругите по броните пича ме изненада, че вече когато трябва да се подменят части първо се търсят най-големите ментета и ако няма в момента на пазара такива се купуват оригинолни части :kill_myself:

А миналата година не беше така - беше ми пукната решетката и без никакви драми ми купиха чисто нова от Ивайджет - даже беше авангард, а старата беше класик :D
  • 0




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни