Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Екстракторка за предкамери


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 kyuss

kyuss

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 242 Мнения:

Публикувано 30 ноември 2006 - 22:09

Бях си наумил преди време да си направя екстракторка за предкамери...обиколих магазините за крепежни,вкл. и такива,дето снабдяват сериозни предприятия,да търся болт с резба 22х1мм. Обаче няма..Стандартите били 22х1.5;х2мм и пр.Кат казаха няма,та няма...
Хубаво,ама преди няколко дни попадам на таз тема:
http://www.mercedess...mano prechamber
И вярно! Отивам аз в най-близкия вело-магазин с една стара предкамера в джоба,момата ми дава инструмента,навивам аз и пасва идеално...Инструментът беше тайвански,ползва се за демонтаж на курбела на много марки и производства велисипеди...на цена от 12 до 17лв.Представлява това(този е на Шимано)
Публикувано изображение
Вложката с външна резба 22х1 се завива в предкамерата,към нея може да се завие плъзгащ чук или,да е по-изискано,се ползва в комбинация с припилен камък с подходящ диаметър(който да легне удобно около отвора в главата за oпора...варианти разни...)и се навива бавно гайка по централния болт...както е устроен мерцедесовският инструмент(виж по-долу)
Иначе се предлагат разни варианти на разни цени,напр.:Sir Tools,43 USD
Ето как изглежда мерцедесовският екстрактор:
http://www.startekin...t/t... 00 33 00
Иначе резбовият пръстен,който "заключва" предкамерата може да се развие с вложка,която всеки стругар може да направи(да речем от камък с подх.диаметър)..ама предвид момента на затягане в главата,инструмент по оригиналния тип си остава по-подходящ...това също:
http://www.w124perfo...k_ring_tool.jpg
Екстракторът ще върши работа в/у всички дизелови модели от 60-те до средата на 90-те,ключът за резбовия пръстен-до моделите до 1989,а след това-този...
То когато потрябва нещо,или майсторът ще го е изгубил,или стругарят ще е на лов,или ще е неделя...


http://www.w124perfo...ber_removal.pdf
www.samstagsales.com
  • 0
Blood, Sweat and Diesel !




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни