Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Авто сервизите + / --Тук ще хвалим и хулим родните "майстори"


  • Please log in to reply
116 мнения по тази тема

#106 vixbg

vixbg

    Прохождащ

  • Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C350 (S203) Sport Edition

Публикувано 12 юли 2016 - 13:09

Здравейте колеги, 

 

Понеже темата е малко спорадична и има доста стара информация, исах да попитам къде да закарам един C320 CDI S203 2006та на дигностика?

Искам да имама идея в какво състояние е наистина преди да го купя. От София съм и колата е в София. 

 

Благодаря предварително. 


  • 0

#107 vixbg

vixbg

    Прохождащ

  • Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C350 (S203) Sport Edition

Публикувано 12 юли 2016 - 13:27

Здравейте колеги, 

 

Понеже темата е малко спорадична и има доста стара информация, исах да попитам къде да закарам един C320 CDI S203 2006та на дигностика?

Искам да имама идея в какво състояние е наистина преди да го купя. От София съм и колата е в София. 

 

Благодаря предварително. 

 

Говорейки си с Балкан Стар - те изискват 4-5 часа за да направят цялостната диагностика. Може ли да им се има доверие? 

От автокъщата са в летен намален съставв и не могат да отделят човек да седи с колата цял ден. Искат майстор на място. Имали подемник за да я вдигнат. 

 

Дайте съвет как мога да процедирам тук. Има ли препоръчан диасностик, който да отдели време да я види. Ще си платя разбира се. 

 

Поздрави!


  • 0

#108 Peshoo

Peshoo

    Прохождащ

  • Потребители на форума
  • 20 Мнения:
  • Град:Plovdiv
  • Автомобил:
    Mercedes CLS

Публикувано 17 февруари 2018 - 13:09

за този сервиз каквото и да се напише ще е малко,собственика се казва Петьо абсолютен професионалист,Преди години имах BMW автоматик след обиколка на целия град в търсене на майстор,всички ме препращаха при него. А най големия майтап беше преди това, в на BMW уж тогава официалния сервиз нещо CAR се казваше ама не помня точно намираше се в двора на полигона на Асеновградско шосе,та отивам аз там и им казвам така и така колата ми върви само назад,която и скорост да дам директа,задна,2,3 тя все назад тръгва те ме гледат пулат се и единия вика оооооооооооо ама то това автоматик,то трябва в София,трябва в чиста стая и незнам си още какво,пък щяло да бъде скъпо и ред други глупости,при Петьо ми я оправиха за три дена,след това BMW имах още 3-4 марки коли,всичките там бяха поддаржани,докато не си купих една 190 2.5D,закарах я още на другия ден след покупката за стандартните работи по нова кола,масла,ремъци и т.н. от тогава все по рядко се виждаме защото 190-ката почти не се разваляше,даже като се замисля за 4 год освен два амортисиора май нищо друго не съм правил.за по сериозни ремонти особенно на автоматични скорости, само там.
Сервиза наистина е перфектен

Някой може ли да ми даде телефон или кординати  на въпросния  Петьо ? Благодаря предварително !


  • 0

#109 GoGoGoGo

GoGoGoGo

    Прохождащ

  • Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Град:Монтана
  • Автомобил:
    W203, 2000 g.

Публикувано 01 април 2018 - 19:03

Здравейте,

споделям мнение за сервиза в търговията в Монтана. Отидох там с проблем с ключалката на w203... 

След две намеси не само, че проблемът не беше отстранен - той беше задълбочен и имах счупени пластмаси и елементи в таблото.

До тук "ремонтът" ми беше излязъл над 300 лв.
За да бъдат отстранени проблемите, създадени от некомпетентната намеса до тук отидоха още над 400 лв. и нещо, което е могло да бъде оправено за час-два, се провлачи месеци. 

 


  • 0

#110 Rahan

Rahan

    Прохождащ

  • Нови потребители
  • 3 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK W208, 98г.

Публикувано 02 април 2018 - 21:16

Здравейте колеги,

Моля да ми препоръчате качествен сервиз в София с отговорни майстори.
 

Благодаря предварително.


  • 0

#111 vaskotoshev

vaskotoshev

    Прохождащ

  • Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Копенхаген
  • Автомобил:
    E240 W211 2003

Публикувано 04 август 2018 - 14:12

Колега, някой препоръча ли ти качествен сервиз в София? Аз също имам нужда от такъв сервиз за смяна на ремъци и ролки, както и за смяна на масло и филтри.


  • 0

#112 kamata

kamata

    Прохождащ

  • Потребители на форума
  • 40 Мнения:

Публикувано 06 юли 2021 - 14:44

Ще ви разкажа за сервиза на Венци на ул. Позитано 169 в София. Мисля че в този форум ми го препоръчаха.
 
В София няма много сервизи, които да могат да закачат 124-ката ми (купе 136 коня, пълен инжекцион, двигател 111) на компютърна диагностика. Венци беше единственият, когото бях открил (по форумите). Затова за проблеми с електрониката съм ходил и преди при него. Даже бях сменял бобина и една дюза, както и амортесьорите.
 
Точно преди една година заведох 124-та на тенекиджия, че имаше ръжда. Започнахме от 400 лв и в крайна сметка дадох 2000, макар да си взех колата светнала като коледна елха (лампичките на таблото), с неработещо автоматично заключване и кой знае още с какви проблеми. Онзи едва ли не ми каза, че си е била така и като съм я давал... но за него друг път.
 
Закарах Мерцедеса при Венци във връзка с лампичките. Разбрахме се да погледне защо колата не върви добре на ниска скорост, а също и автоматичното заключване, което тенекиджията беше повредил. Може би трябваше да се замисля още тогава, защото смяната на дюзата повече от година преди това беше за да се оправи същия проблем, а с новите амортесьори колата беше станала прекалено мека и не понасяше дори четири човека в нея. Нд на тези неща така и не бях обърнал голямо внимание, а и поради липса на майстори с техника за прочитане на компютъра пак отидох при него.
 
Мерцедесът ми го държаха в сервиза на Венци ПЕТ МЕСЕЦА. В началото се обаждах веднъж седмично, накрая стигнах до две обаждания на ден.
 
За лампичките Венци заяви, че е сменил целия сноп кабели в купето. Бил поръчал от някого да му го направи и след някакви неразбории каза че го е сменил. Лампичките се били оправили.
 
За това че не върви на ниска скорост причината били дюзите. Мисля, че това с дюзите се въртя около два месеца - търсене, поръчване, проба-грешка. Факт е че не поръчах нови дюзи, щото са 700лв. Накрая заяви, че ги е сменил. Имало само един проблем - колата пак не вървяла добре...
 
Тогава започна сагата с бензиновата помпа - той заяви, че проблемът бил в нея. Разбрахме се да сложи нова, поисках да ми смени масло, филтри и казах че трябва да мина преглед. Той заяви, че за 30 лв ще мине вместо мен. Съгласих се. Занесох му масло. Макар всичко да трябваше да стане лесно и бързо, то се проточи - минаха няколко седмици, стана месец. Била сложил новата помпа, но се счупила някаква пластмаса и той се опитвал да направи подобна по схема от някого от форумите. Така и не видях тая пластмаса, а като питах къде е ми каза, че била някъде отдолу - между помпата и кардана и не се виждала. Един ден заяви, че бил сменил пластмасата и аз отидох да видя какво е положението. Венци го нямаше, там беше само помощникът му. Питах го какво правят по колата и той ми каза, че току що са сменили бензинова помпа и масло. Нямало никакъв проблем с никаква пластмаса. Венци дойде, но не исках да го конфронтирам, за да не злепоставя помощника му. Каза, че ще ми се обади да дойда да си я взема веднага като мине преглед, едва ли не утре. Да, ама не. Мина нова седмица, после втора. Не помня - може и повече да са били. Вече му звънях по два пъти на ден. Имало някакви проблеи със задните спирачки, трябвало да се сменят гумичките... Един ден каза да идвам. Отидох. Лампичката за фаровете светеше - ако съм сменял задните фарове щяла да изгасне. На бас.... Поисках да я видя как върви и я покарах по уличките. Направи ми впечатление, че е загряла. Зачудих се кога е загряла, тя не загрява лесно и то през зимата. Не бях сигурен, че я е оправил, но и не ми прекъсваше по време на тоя 5 минутен тест. Тя обикновено прекъсва, когато няма кой да я види. При опит за паркиране се чу стържещ звук. Тогава дори не разбрах какво е. Венци заяви, че ми я е направил като часовник. Бил сменил и свещите, макар да не съм му поръчвал.
 
Платих и се прибрах в къщи. В следващите дни пътувах извън града. Ето равносметката: Задните спирачки издаваха ужасен звук и никак не работеха, АБС-ът беше спрял да работи също, контролната лампа за изгоряла крушка светеше, от бензиновата помпа капеше бензин, автоматичното заключване продължаваше да не работи. Най-лошото от всичко беше, че тя беше станала още по-нетърпима на ниска скорост - прекъсваше, давеше се, подскачаше.
 
Обадих му се да я погледне. Бил зает. Казах му че тече бензин и се нави да я докарам след няколко дена. Отидох. Смениха нещо по помпата и казаха, че готова. Поисках да погледне и другите неща и ми отговори, че не можело. Бил направил голям компромис да я погледне, защото капел бензин и било спешно. Да съм се обадил по-нататък.
 
Повече не стъпих там.
 
Намерих един майстор, който ми поправи контролната лампичка и автоматичното заключване. Друг майстор за 15 минути установи оправи прекъсванията на ниска скорост - оказа се, че вакумният маркуч от компютъра е стар и се разпада.
 
Забравих да напиша, че по време на ремонта при Венци, той ми изгуби ключовете с дистанционното. Каза че алармата ми била евтина италианска и че щял да ми сложи друга. Алармата ми беше на Леси, при това от скъпите. Имаше и доста датчици закачени на нея - микровълнов, шоков и ГСМ модул. Казах му, а той каза че не било така и че са ме били излъгали някъде. Накрая явно се увери, че съм прави и няколко седмици търси упътване за алармата преди да я оправи.
 
Равносметката от петте месеца, в които ми нямаше колата е че я намерих в по-лошо състояние, от колкото я дадох. Не бих казал, че бях похарчил много пари при Венци, но ми беше скъсал нервите и загубил времето. Не познавам по-нагъл и по-лъжлив човек от него. Бих добавил също и че е некадърен, макар да има някакъв опит.
 
Този човек заслужава да стане известен. Сервизчето му не издава касови бележки, не е обозначено, но при него ходели полицаи и други длъжностни лица. Подобни места са като ракови образувания. Те се крепят от силните на деня и тормозят всички останали.
 
Ето как изглежда сервиза и адреса му:
 
 
Горещо препоръчвам... да стоите далеч.

  • 8

#113 Marto_82

Marto_82

    Прохождащ

  • Потребители на форума
  • 21 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes c200 kompressor
    2001

Публикувано 20 юли 2021 - 13:50

Здравейте. Имам проблем с левия фар(w203, 2001г.). Бихте ли ми препоръчали добър жичкаджия?, с нормални цени:)
  • 0

#114 Mitakat

Mitakat

    Член на МБКБ

  • Членове на клуба
  • 234 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Интереси:Програмиране, криптовалути, онлайн инвестиране, Mercedes
  • Автомобил:
    W203, C220CDI, 2006, 110kW
    VW Golf 4, 1.6AKL, 1999, 74kW
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 юли 2021 - 12:20

Здравейте. Имам проблем с левия фар(w203, 2001г.). Бихте ли ми препоръчали добър жичкаджия?, с нормални цени :)

Добрите жичкаджии са по-трудни за намиране от свестните жени :D Не знам за жичкаджия, но по темата с фаровете аз ползвам Car Valeting (Вальо Герака), намират близо до Mall  Paradise. Но... основната им дейност са самите фарове, а не инсталацията покрай тях, но предполагам, че ако не могат да ти помогнат, то могат да те насочат към някой, който може. Напр. на 1 приятел Е60 му беше прецакано завиването на фаровете, та го пратиха в Младост 4 при един пич с поялник и 3 точки по-късно фаровете завиваха :) 


  • 0

Мнението е като задника - всеки го има, но не бива да го показваш навсякъде. :lolsign
mercedes-benz-c-klasse-c220cdi_medium.pn


#115 Marto_82

Marto_82

    Прохождащ

  • Потребители на форума
  • 21 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes c200 kompressor
    2001

Публикувано 21 юли 2021 - 19:31

Това за жичкаджиите е вярно:))) Аз се поразрових във форума...и се обърнах "Митака". Човека беше отзивчив и стана ясно, че по ел. инсталацията няма проблеми. Тезата е че проблема е във фаровете или фасунгата:) Но благодаря за препоръката! Винаги може да влезе в полза:)
  • 0

#116 keeepwalking

keeepwalking

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 78 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София/Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C200 1995
    W212 E350 2010
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 април 2023 - 09:58

Здравейте, може ли да ми препоръчате сервиз или механик в София за стандартни ремонти и обслужване на Мерцедеса. Писнало ми е от несериозни хора, които те мотаят постоянно. 


  • 0

#117 barty

barty

    Член на МБКБ

  • Членове на клуба
  • 953 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    W203 C180 Kompressor the Black bird

Публикувано 25 април 2023 - 11:28

В кои райони? Аз лично съм доволен от Влади в с. Подгумер 0887317199 , Кольо в Малинова долина 0887609543, Петко Стоянов "Витоша кар сервиз" 0888374000
  • 1




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни